Türkiye’de Bir İlk; Roman ve Albüm Aynı Anda Çıkıyor!

Sanatçı Kalben, doğum günü olan 17 Ocak’ta hem kendine hem okurlara ve hem de dinleyicilerine büyük bir hediye veriyor. ‘Eski Dünyanın Yangını’ adını taşıyan ilk romanı ve aynı adla piyasaya süreceği albümü ile hayranlarının gönüllerini şenlendirecek… Albümün çıkış parçası ‘Kaybolmuş’, 7 Ocak’ta Kalben hayranları ile buluşuyor…

Karantina döneminde tüm enerjisini romanını bitirmeye ve şarkılarını tamamlamaya harcayan Kalben, 13 Şarkılık ‘Eski Dünyanın Yangını’ albümündeki tüm şarkıların söz ve müziğine imzasını attı. ‘Eski Dünyanın Yangını adını taşıyan romanını ve albümünü aynı anda çıkartarak Türkiye’de bir ilke imza atan Kalben, ‘‘Annelerinin küskün ve hüzünlü gölgesinde yeryüzüne kök salmaya çalışırken birbirine yaren olan iki yalnız çocuğun  hikayesi bu. Hepimizin kendi hayatında mücadeleleri var ve  dertlerimiz, isteklerimiz ortak. O yüzden hem albümde hem de romanda, aslında benim tanıdığım gördüğüm , albümlerde dinlediğim, gazetelerde gördüğüm, okuduğum tüm kadınların kimi zaman kalbimize, kimi zaman da mezar taşına yazdığımız unutmak istemediğim herkesin izi var. Bu eserler artık, okurlara ve dinleyicilere emanet’’ dedi.

Kitabı annesine ve tüm annelere ithafen yazdı!

Sanatçı Kalben annesi Seda Hanım başta olmak üzere tüm annelere ithafen yazdığı ilk romanında büyüyen iki kadının (Kantante ile Koda) hikâyesini anlatıyor ve erkek egemen dünyada hayatta kalmaya çalışan kadınların mücadeleleri, hayalleri, sevme ve sevilme biçimleri üzerinde duruyor. 10 Ocak’tan itibaren, online satışa açılan kitapta Kalben, içinde saya saya bitiremeyeceği kadar kadının olduğunu ve tüm o kadınları onurlandırmak için  bu romanı kaleme aldığını belirtiyor. 

Kitabın konusu: 

Koda ile Kantante yolları daha çocuk yaşlarda kesişen, erkek egemen dünyanın acıları ile büyüyen iki kadındır. Birbirlerine olan yakınlıkları ortak sevgilerden ve ortak eksikliklerden kaynaklanmaktadır daha çok. Aile kurumunun yarattığı travmalardan kurtulmaya çalışırlar. Büyüdüklerinde evden uzaklaşır, daha iyi bir yaşam için mücadele verirler. Oysa dışarısı da en az bir “yuva” kadar tehlikelerle doludur. Birlikte büyüyen iki arkadaşın yolları zamanla ayrılır. Ortalıktan bir anda kaybolan Kantante’nin nereye gittiğini, kimse bilmemektedir. Koda, Kantante’nin günlüğünü bulur ve yazdıklarından yola çıkarak onu bulmaya çalışır.