Nazım Hikmet şiirleri plakta!

Nazım Hikmet şiirleri plakta!

Türk şiirinin ulu çınarı Nazım Hikmet’in eserleri Rüzgara Karşı Yürüyen Adam- ‘ Metin Belgin’in Sesinden Şiirler’ başlığı ve Rainbow45 Records etiketiyle raflarda!

Dünya şairi ve Türk şiirinin ulu çınarı Nazım Hikmet‘in şiirleri usta oyuncu ve yönetmen Metin Belgin tarafından ülkesinde ilk kez seslendirilerek Rainbow45 Records yapımcılığında plak formatında dinleyiciyle buluşuyor . Sedef Erçetin Atala’nın viyolonseli ile eşlik ettiği bu çok özel albüm, Nâzım Hikmet’in 115 yaşına bir saygı duruşu niteliğinde...

1000 adetle sınırlı ve numaralandırılmış olarak, şairin şiirlerinin ve bilinmeyen fotoğraflarının da yer aldığı şık tasarımıyla 180 g. siyah plak olarak üretilen albüm, koleksiyonerler ve Nazım Hikmet sevdalıları için nadide bir çalışma.

 

Projenin mimarı ve prodüktörü Metin Belgin;

Projeye karar verdiğim zaman büyük sorumluluk aldığımın bilinci ve heyecanıyla; yıllardır içimde biriktirdiğim şiirlerini kendi duygumla ve sesimle ona okumaya çalıştım. İçtenlikle söylüyorum, kayıtlar sırasında hep şu soruyu sordum kendime, “Nâzım beğenir mi?” En zor soru ve en sancılısı... Elimden geleni yaptığıma inanıyorum.  Bu özel çalışmaya viyolonsel ile Sedef Erçetin Atala katıldı. İnsan sesine en yakın tınıya sahip enstrümanın ustanın dizeleriyle bütünleştiği kanısına vardık. Şiirlerin üzerinde gezinen doğaçlamalar, sanki olması beklenen bir birliktelikti.”

Uzun yıllardır plak dinleyicisi olarak seçkiyi yaparken plağın A yüzünü ezbere bilinen şiirleriyle buluşturdum; “Salkım Söğüt”, “Bahri Hazer”, “Güneşi İçenlerin Türküsü”, “Kerem Gibi”, “Yaşamaya Dair”, “Dünyanın En Tuhaf Mahluku”, “Ceviz Ağacı”, “Ellerinize ve Yalana Dair” hep birlikte okuyalım diye... B yüzünü ise sevda şiirlerinden derledim; “Tahirle Zühre Meselesi”, Piraye için yazdığı SAAT 21-22 ŞİİRLERİ, “Karıma Mektup”, “Bugün Pazar”, “Meşgale”, “Yine Sana Dair”, “Sıcaklarda”, “Yumdum Gözlerimi”, “Hasret”, “Şehir Akşam ve Sen”, “Masalların Masalı”... Ses tasarımında da yenilikler aradık Kerem Aksoy’la ve radyofonik bir atmosfer oluşturduk.”

Nâzım Hikmet’in şiirlerinden oluşan bu ilk plak albümünün kayıt ve mix işlemleri Melodika Stüdyosu’nda 40 saati aşan bir sürede tamamlanmıştır.

Rüzgâra Karşı Yürüyen Adam” albümünün yapımı Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Görseller Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’ndan; şiirler Yapı Kredi Yayınları’ndan sağlanmıştır.

 

Rüzgâra Karşı Yürüyen Adam” Türk şiirinin ulu çınarının dizelerinde hayat bulmaktır, yeniden okumaktır, kulaktan kulağa çoğaltmaktır. 

Rüzgara Karşı Yürüyen Adam Nazım Hikmet ‘  - Metin Belgin ‘in Sesinden Şiirler ‘plağı  13.10. 2017  cuma günü itibarıyle, Rainbow45  Records etiketiyle ve  EMI - Universal Müzik Türkiye dağıtımıyla tüm büyük müzik marketlerde, seçkin plak dükkanlarında ayrıca  www.rainbow45records.com web sitesinden satışa sunulacaktır.