PROGRAMLAR/MUTFAK YUSUFU İLE İFTARLIK TARİFLER/BÖLÜMLER/ Mutfak Yusufu ile İftarlık Tarifler 2. Bölüm | Avokadolu Garnitür Salatası

Mutfak Yusufu ile İftarlık Tarifler 2. Bölüm | Avokadolu Garnitür Salatası

Mutfak Yusufu ile İftarlık Tarifler 2. Bölüm | Avokadolu Garnitür Salatası

Hepimizin özellikle çocukluğunda yer edinmiş bir tariftir Rus salatası. Amerikan salatası da denir. Ancak aslında hiçbir ülkede bizim yaptığımız şekliyle yapılmaz. Haşlanmış yumurta, sosis gibi eklemelerle farklı alternatifleri mevcuttur. Biz neden böyle bir isim verdik o kısım bilinmez ama bizdeki temel mantık haşlanmış patates, havuç, bezelye, mısır gibi sebzeler mayonez ve doğranmış turşuyla birleştirilir. Bugün bu klasik tarifin bir yorumunu yapıyoruz. Faydaları saymakla bitmeyen bir meyve olan avokadoyu konuk ediyoruz mutfağımıza. Teknik olarak benzer ancak biz avokado ve patatesi ezerek kalan malzemeleri ekleyeceğiz. Böylece çok daha zengin besin değerlerine sahip bir tarif çıkarmış olacağız. Aynı zamanda bu tarif Mutfak Yusuf'unun yani benim imza tarifim. Malzemelerle başlayalım.

Mutfak Yusufu ile İftarlık Tarifler 5. Bölüm | Perde Tatlısı

Mutfak Yusufu ile İftarlık Tarifler 5. Bölüm | Perde Tatlısı

11 Nisan 2025

Nerde o eski bayramlar? Dediğinizi duyar gibiyim. Bayramlar aslında bizlerde misafiri en konforlu şekilde ağırlamanın ön planda olduğu tören zamanlarıydı. Şimdilerde yerini şehir dışı tatil planlarına bıraksa da geçmişteki gelenekleri devam ettirmek özellikle sofra kültürümüzü yaşatmak bence oldukça önemli ve değerli bir yerde. El açması baklavalar. Dolmalar. Sarmalar. Aşurelerle geçen bayram sabahlarınızı hatırlayın. Ne büyük keyifti o günler hepimiz için. Hayat bu kadar kolaylaşmışken artık günler öncesi hazırlıklar da tarihe karıştı. Bu bayramda kolayca yapıp sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz pratik bir bayram tatlısı ile ağzınızı tatlandırmaya geldim. Malzemelerle başlayalım.  Malzemeler*10 adet baklavalık yufka*1 su bardağı irmik*1 çay bardağı erimiş tereyağı*200 gr Fındık ya da ceviz  Sosu için*2yumurta *1/2 su bardağı şeker*1 çay bardağı sıvıyağ*1 su bardağı süt*1 paket kabartma tozu  Şerbeti için*2 su bardağı şeker*2,5 su bardağı su*Bir kaç damla limon suyu Şerbet için şeker ve suyu tencereye alarak yaklaşık 15 dakika kaynatın. Altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğutun. Baklava yufkalarını nemli bir bez altında muhafaza edin ki kurumasın. Büyük boy borcam ya da tepsiyi yağlayın. Baklava yufkasını tezgaha sererek tereyağı ile yağlayın. Yufkanın üzerine her birine iki yemek kaşığı olacak şekilde irmik serpin. Yufkanın iki ucundan yelpaze şeklinde katlayıp tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Tepsiyi fırına vererek 170 derecede 10 dakika üzeri hafif kızaran kadar pişirin. Bir karıştırma kabında yumurta ile şekeri çırpın. Süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpın. Fırından aldığınız tatlının her yerine eşit gelecek şekilde dökün ve 10 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkarıp bir dakika sıcağı çıkınca sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökerek dinlenmeye bırakın. Ceviz ya da fındık serperek servis edin.

HEMEN İZLE